Långt är att leva

Bild-/diktstafetten med Gunnar Sjödin fortsätter. 
Bilden, ”Timmen är sen”, är denna gång gjord till dikten. 

Det väntas regn och åter.
Som handen har sin tvekan,
stannar till och svävar innan
den sänks till handling.
Det är långt att leva.

En park vandrar bort
slätt av rötter
sitta i ett kök trött
som en val klättra 
tillbaka till utgångspunkten
någon helt annanstans än hemma.

Timmen är sen 
och långt är att leva.
Bilarna står och betar 
med mularna mot vägen.
Lydiga. Helt stilla.

5 reaktioner till “Långt är att leva

 1. Oerhört vacker bild och passande rader från dig till den.
  Jag gillar de absurda insticken: ”en park vandrar bort”. Dessa är du en mästare på och i min bok är det de som definierar en stor del av din säregna stil. Lite i stil med ett Kafkacitat jag använde i dag som introduktion till ett kapitel i min bok (fick inspiration till att inleda varje kapitel med ett citat från Umberto Eco när jag läste ”Focaults pendel”): ”En bur gick ut för att hitta en fågel”. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack så väldigt mycket Henke!! Du är en god läsare och kommentator!! Ja, jag är ju en storläsare av surrealistisk och absurd poesi – just nu mycket Gregory Corso (Läs!!! – vild beatgubbe och polare med Ginsberg, Burroughs, Snyder, Ferlinghetti, Kerouac, mfl) och som alltid intar jag en stabil frukost – just nu bestående av Neruda (och det man äter kommer ut i annan form ; )

   Underbart med de inledande citaten till kapitlen!! Säg till om du vill ha feedback eller korrhjälp på något/några kapitel när det drar ihop sigl!

   Kafkacitatet är briljant! Fick mig att tänka på, fd Halmstadbon, Magnus Ödmark (Läs!!!):
   ”(…)
   ser bra ut i skyltfönstren
   duger åt karatepinnarna
   bommar en fimp av brogatan
   resten vet ni öppnar på måndag klockan apa”
   (ur ”58” i ”så många lovande stygn”)

   Gillad av 1 person

   1. Ps. Jag tror att du skulle storgilla Ödmarks ”Endast för läsare eller Bönniers litterära margarin : essäer” (1995, Rabén Prisma). Kanske kan du finna den på biblioteket (eller beställa den dit), eller köpa på Bokbörsen. Ds.

    Gilla

   2. Det var snällt av dig. Jag skickar mer än gärna över när jag har några kapitel i läsbart format. Just nu kör jag efter Hemingways devis ”write drunk, Edit sober” för att få ner berättelsen på pränt. Med detta sagt har jag inget i detta nu som jag ens hade vågat visa för min svärmors katt:)

    Gilla

 2. Hahaha!! Gott!! Bara sänd över när någon text med nöd och näppe passerat svärmors-katt-stadiet ; ) Allt gott!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close