”Konstsamtal – två kritiker om ett verk” i Halland

Min diktsamling ”Sjöstjärna” var i blickfånget under en fin kväll i Kulturhuset Fyren, Kungsbacka den 27/11 – ’19.
Jag är tacksam för det arbete som Kritiklabbet, Magnus William-Olsson, Mikaela Blomqvist, Erik Bergqvist och alla inblandade i Region Halland, gjorde i och med detta!
Moderator Magnus William-Olsson, och kritikerna Mikaela Blomqvist och Erik Bergqvist förde ett mycket intressant, lärorikt och reflekterande samtal omkring min bok. Nu finns detta samtal tillgängligt att lyssna till här!

Följande står det på Kritiklabbets hemsida:

Andra upplagan av ”Konstsamtal – två kritiker om ett verk” i Halland

För andra året i rad har Kritiklabbet fått uppdraget av Region Halland att arrangera kritiska samtal kring två utvalda böcker skrivna av halländska författare. Upplägget är enkelt: en utlysning görs i regionen och ett antal författare sänder in sina böcker i hopp om att de ska bli föremål för något av samtalen. Böckerna skickas sedan till Kritiklabbets redaktion (under eget ansvarigt utgivarskap) som gör sedan en självständig och noggrann prövning av dem. Det är vi på redaktionen som väljer ut de två som ska bli föremål för samtalen. Kritiklabbet väljer också ut kritikerna som ska samtala om böckerna offentligt, leder samtalen på plats och publicerar samtalen som poddar.

De två böckerna som blev utvalda under 2019 var:

Stefan Albrektsson, Sjöstjärna samt Christina Karlberg och Marita Warborn, Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död

Det första samtalet ägde rum på Kungsbacka konsthall onsdagen den 27 november. De två av Kritiklabbet utvalda kritikerna var Erik Bergqvist och Mikaela Blomqvist. Samtalsledare var Magnus William-Olsson. Föremål för samtalet var diktboken Sjöstjärna.

Det andra samtalet ägde rum torsdagen 28 november på Kulturhuset Komedianten i Varberg. De två av Kritiklabbet utvalda kritikerna som samtalar var Erik Andersson och Ylva Lagercrantz Spindler. Samtalsledare var Axel Andersson. Föremål för samtalet: Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död.

2 reaktioner till “”Konstsamtal – två kritiker om ett verk” i Halland

  1. Häftigt! Känner igen rösten. Visst är det han som har podden ”Örnen och kråkan”?

    Gillad av 1 person

    1. Hallå Henke!! Japp, han driver Örnen & kråkan (och en hel del annat), och de andra två har också riktigt digra meritlistor : ) De hade gjort riktigt bra djupläsningar, och med intressanta infallsvinklar – spännande att höra! Allt gott till dig!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close