Konstsamtal – två kritiker om ett verk

Ett trevligt arrangemang omkring min diktsamling ”Sjöstjärna” i Kungsbacka 27/11, kl. 18.30! Kom dit om du har möjlighet!

Konstsamtal – två kritiker om ett verk
För andra året i rad anordnas Konstsamtalen, ett kritikstöd som författare som vill ha en gedigen respons och genomgång kan söka med en redan utgiven bok. Under samtalen pratar två yrkesverksamma kritiker om en utvald bok tillsammans med moderator.

Samtalen spelas in i en podcast som görs av Örnen och Kråkan.

Onsdagen den 27 november, kl. 18.30
Konsthallen, Kulturhuset Fyren, Kungsbacka

Konstsamtal om Stefan Albrektssons diktsamling Sjöstjärna.
Kritiker är Mikaela Blomqvist och Erik Bergqvist. Moderator: Magnus William-Olsson

Dikterna i Sjöstjärna är skrivna med en längtan att tala med läsaren. De har sin utgångspunkt i ett barns uppväxt i en dysfunktionell familj och följer ett kronologiskt berättande flöde från tidig barndom till sen tonår.

Albrektssons dikter är små berättelser från barndomen. De utspelar sig i en tid då föräldrar rökte i bilar utan säkerhetsbälten. Ett slags personligt och historiskt tidsdokument om drömmar och flykt. Minnesbilder av rädslor och förväntningar blandas med naivitet och allvar.

Samarrangör: Kungsbacka konsthall

Torsdagen den 28 november, kl. 18.30
Lilla Teatern, Kulturhuset Komedianten, Varberg


Konstsamtal om Christina Karlberg och Marita Warborn Lundgrens Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död.Kritiker är Ylva Lagercrantz Spindler och Erik Andersson. Moderator: Magnus William-Olsson

Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död är en självbiografisk och personlig bok om sorgen efter en älskad livskamrats bortgång, den handlar om tiden före och tiden efter. Hur överlever man? Tar smärtan någonsin slut? Går det att lära sig leva med sorgen och saknaden? Kan man en dag återigen känna glädje och kärlek?

Samarrangör: Varbergs bibliotek

Här kan du läsa ett antal dikter ur samlingen, och dessutom finns länkar till några tidigare recensioner av boken: https://stefanalbrektssonspoesi.com/nya-dikter/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close