”Att fågla att fly att förbli” recenserad av Arne Johnsson i Bibliotekstjänst-häftet nr 16, 2022

Biblioteken har varit en livlina och ett andra hem genom livet, och jag är därför glad som en lärka och stolt som en tupp över Arne Johnssons fina recension i BTJ-häftet nr 16, 2022 av ”Att fågla att fly att förbli”

Ett citat ur recensionen: ”Albrektsson är en uppmärksam iakttagare av små nyanser och skiftningar i det som är omkring. Han ser fåglarna som omger oss, känner deras namn, läten och sätt att vara. I hans bok lever de och dör mitt ibland oss, de har sina parallella liv men det händer att vägarna korsas – en fönsterruta som är i vägen för flykten, en rörelse som stör i bladverket. Det är vad han ser, fåglar, rörelser. De är på en gång individuella och välkända figurer i väven av liv och ett kollektiv av främmande arter, som om en och samma företeelse samtidigt är ett mysterium och en självklarhet. Dikterna är vackra, med välfunna metaforer, under en till synes lugn yta skönjes starka rörelser, den som iakttar allt är mycket berörd av livets händelser.” (Lektör: Arne Johnsson, i BTJ-häftet nr 16, 2022. Helhetsbetyg: 4)

Köpa? Se här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close