Ytterligare en finfin recension av ”Att fågla, att fly, att förbli”

Glad som en lärka för denna fina recension från sidan Annabokmal.Mina boktankar

Att fågla, att fly, att förbli är inget mindre än en lysande diktsamling som med precision i varje ord letar sig in och bevingar mina tankar. Jag blir glad, förundrad och mitt i allt gömmer sig en skälvande oro. Kluriga dikter som får mig att undra om det kan finnas en fågel för varje känsla? Dessa förunderliga varelser som kan se världen ur perspektiv som vinglösa endast kan fantisera om.  

Dikterna får mig att göra det som poeten uttrycker som avsikt; minnas det var som var, landa i nuet och därtill en varsam framåtrörelse. 

 

Jordbunden

Jag är av jorden. Dränkt av regn
och ett hav som drar sig bakåt blottar stenar. 
Jag är en seglare på land. 

Jag kastas hit och dit i skummande grönska, 
äter rodnande frukt plockad vid horisonten. 
Mina ögons kompassros sväljer bergskedjor. 

Jag är en av jorden, en gast rotad i himlen, 
en gäst med uppsträckta armar
och ett hjärta som sväller under full rigg. 

Jag är en seglare på land: det är nödvändigt, 
då det sover ofödda barn med outtalade namn i durken.
och hägerns blå ägg är de ensammas röster. 

Mina ögons kompassros drejar bi. 
Jag lovar trohet, jag ankrar här, jag vågar, 
jag väger mylla, jag svär: Jag är av jorden. 

 

Att fågla, att fly, att förbli är en diktsamling att rekommendera dig som behöver luft under dina vingar. Och dig som behöver finna tröst, hopp. Och så klart dig som förstått tjusningen med just fåglar. Tack Stefan Albrektsson som lät mig läsa ditt verk Att fågla, att fly, att förbli. 


Kolla fler recensioner osv här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close