6 reaktioner till “XLVII (Antonio Machado)

  1. Tack Dag! En riktig djuping, Machado – skriver med stor tyngd och samtidig danstant! Tack för fin bifogning: Japp, så sant som det är sagt/skrivet, det gäller ”att vara noggrann med maten.”

   Gilla

 1. Antonio Machado skrev ju, en la mar=i havet. Inte på havet. Jag kände mig lite dum som inte fattade … Nu blir det väldigt bra!🙂👌

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Inka!! Jag klistrar in ett svar jag skrev på fb: Det spanska ordet ”en” kan betyda ”i, på, vid, om”, och jag tror att Machado menar ”på” (men vem vet?). Jag tycker att Machado här skriver något som kunde ingå i ”Tao Te Ching” eller vara nån slags zen-koan.
   Min egen tolkning/läsning är; ”sluta försöka styra det du inte kan styra, och din rädsla hjälper då rakt inte till…” Men jag har också andra tolkningar… Och i min värld: ju fler tolkningar desto bättre : ) Det vore förfärligt fattigt om det bara fanns ett rätt.

   Gillad av 1 person

   1. Och så ska en behöva gå och fundera på detta:)
    (Tänk inte på en svart apa.)

    Gilla

   2. Äsch, inte ska en behöva det… : ) Den store danske filosofen Arne Anka sa (jag citerar fritt ur minnet): ”Att tänka innan man talar är som att torka sig i rumpan innan man skiter.” : )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close